بچه مسلمون

 فیبریلاسیون دهلیزی چیست ؟
در شرایط طبیعی قلب با ضربان منظمی دچار انقباض شده و سپس شل می شود . برخی از سلولهای قلب، پیامهایی الکتریکی ایجاد می کنند که سبب انقباض قلب و پمپ خون می شود . این سیگنال های الکتریکی در نوار قلب (الکتروکاردیوگرام) یا ECG نشان داده می شوند . پزشک شما ECG شما را خوانده و مشخص می کند که آیا پیامهای الکتریکی قلب شماطبیعی هستند یا خیر؟
در فیبرلاسیون دهلیزی دو حفره فوقانی قلب یعنی دهلیزهای قلب، فاقد ضربان مطلوب می باشند . بجای ضربان منظم و الگوی طبیعی ، دهلیزها به شکل غیر منظم و تند منقبض می شوند . پمپ کردن مناسب خون توسط قلب مهم است چرا که با پمپ مناسب خون توسط قلب ،نیازهای اکسیژن و تغذیه ای بدن تامین می شوند . شما می توانید با فیبریلاسیون دهلیزی زندگی کنید ، اما این مشکل منجر به سایر مشکلات ریتم قلبی ، خستگی مزمن ، نارسایی قلبی و بدتر از همه افزایش احتمال سکته مغزی می شود . جهت کنترل این مشکل مراجعه منظم به پزشک ضروری می باشد .
قلب شما دارای یک ضربانساز طبیعی است که گره سینوسی نامیده می شود و پیامهای الکتریکی را ایجاد می کند . این پیامها سبب انقباض قلب و پمپ کردن خون می شوند .
 منبع : دانشگاه عوم پزشکی و خدمات درمانی تهران
من چگونه بفهمم که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستم ؟
دراین قسمت برخی از علایمی که ممکن است شماتجربه کنیدذکر میشود :
ضربان سریع و نامنظم.
تپش قلب یا احساس ضربه سریع درداخل قفسه سینه.
 سرگیجه ، تعریق و درد یا فشار در قفسه سینه.
 تنگی نفس ، اضطراب.
 خسته شدن زودرس به هنگام ورزش .
 غش کردن (سنکوپ).
 
چه چیزی می تواندفیبریلاسیون دهلیزی رااصلاح نماید ؟
برخی مواقع فیبریلاسیون دهلیزی را با شوک الکتریکی می توان درمان نمود . ممکن است این شوک ضربان قلب را به شکل طبیعی در آورد .
 ممکن است شماازداروهایی مانندمهارکننده های بتایا داروهای ضدآریتمی جهت کمک به برگشت ریتم قلبتان به حالت طبیعی، یاازداروهای دیژیتال، مهارکننده های کانال کلسیم یاآمیودارون جهت کمک به آهسته نمودن ضربان قلبتان استفاده کنید.
 ممکن است شما نیاز به جراحی ، ضربان ساز یا سایر اعمال پزشکی داشته باشید . این امر بستگی به علت زمینه ای و سطح ناتوانی شما دارد .

من چگونه می توانم خطر سکته مغزی را کاهش دهم ؟
ممکن است پزشک شما داروهایی را جهت پیشگیری از ایجاد لخته خون برای شما تجویز نماید . 2 نمونه از این داروها ، داروهای ضدانعقادی و ضدپلاکتی مانند وارفارین وآسپرین می باشند .
 همواره به پزشک ، دندانپزشک و داروساز خود بگویید که از  وارفارین یاآسپرین  استفاده می کنید .
اگر دچار هر گونه خونریزی یا کبودشدگی غیر طبیعی یا سایر مشکلات شدید، فورا با پزشک خود مشورت کنید .
 اگر قرص وارفارین مصرف می نمایید در فواصلی که پزشکتان ان را تعیین می نماید ازمایش خون
(PT و  INR)بدهید.این فواصل نباید بیشتر از یک ماه باشد.
 منبع : دانشگاه عوم پزشکی و خدمات درمانی تهران

نوشته شده در سه شنبه 89/2/14ساعت 2:40 عصر توسط دکتر نگو بلا بگو نظرات ( ) |


Design By : Pichak